Premier League

Premier League 5. forduló
2009. szeptember 12
15:00 Blackburn Rovers - Wolverhampton Wanderers
16:00 Liverpool - Burnley Anfield
15:00 Manchester City - Arsenal
15:00 Portsmouth - Bolton Wanderers
15:00 Stoke City - Chelsea
15:00 Sunderland - Hull City
15:00 Wigan Athletic - West Ham United
17:30 Tottenham Hotspur - Manchester United
2009.szeptember 13
12:00 Birmingham City - Aston Villa
16:15 Fulham - Everton

Friss topikok

  • Ronaldinho Gaúcho: A MU szerintem tök nagy hülyeséget csinált C. Ronaldo eladásával, de az még nagyobb hülyeség a rés... (2009.08.18. 14:32) BETYÁROK

Rovatok

Indafotó képek

Linkblog

Archívum

Kezdődik

2009.08.11. 23:01 - szédá

 
Augusztus 15-én rajtol a világ legerősebb labdarúgó-bajnoksága, a Premier Leauge. Mostantól nem csak az Eurosport2-n, hanem itt, az angolfoci.blog.hu-n is figyelemmel kísérhetik a világ legjobb bajnokságának történéseit.

 
Amikor kitalálták, hogy ilyen lesz, talán maguk a döntéshozók sem gondolták volna, hogy ekkora siker lesz. 1992-ben keresztelték át a legmagasabb osztályt Angliában, azóta a Premier League a világ egyik legismertebb márkája lett.
Egy újabb szezon következik, amely során biztosan láthatunk felejthetetlen dolgokat, ahogy tavaly a Liverpool és az Arsenal csatáját, vagy éppen a Newcastle szenvedését. Emberi léptékkel mérve nem számít nagykorúnak, mégis annyi felejthetetlen pillanata volt már ennek a sorozatnak, hogy immáron elvárjuk a hasonló folytatást. Valószínűleg nem sokan emlékeznek a legelső fordulóra, pedig ott produkálta egyik legnagyobb fordítását a Norwich, amikor az Arsenal ellen nyert 0-2-ről 4-2-re. Szintén a felejthetetlen kategóriába tartozik Andy Cole mesterötöse az Ipswich ellen 1995-ben, később Alan Shearer hajtott végre hasonló tettet egy olyan mérkőzésen, amelyet Sir Bobby Robson halála miatt mostanság sokszor emlegetnek. A sort pedig tényleg a végletekig folytathatnánk, olyan kis finomságokkal, mint amikor a Southampton ellen Sir Alex Ferguson a szünetben átöltöztette csapatát, mert szerinte a túlságosan a környezetbe olvadó szürke mez miatt ment gyengén fiainak, vagy éppen Gera Zoltán tavalyi góljával, melyet a „vörös ördögöknek” rúgott.
Más lesz ez a szezon! Előzetesen sokszor mondták már ezt, de idén erre tényleg reális az esély. Még mindig hihetetlennek tűnik, hogy egy olyan fanatikus szurkolótáborral rendelkező klub, mint a Newcastle, ráadásul egyénileg kitűnő játékosokkal képes volt kiesni. De nem lesz Middlesbrough sem, egy másik olyan együttes, amely néhány éve még UEFA-kupa döntőt játszott. Hiányozni fog Cristiano Ronaldo is, aki Spanyolországba igazolt, csakúgy, mint Xabi Alonso, akinek távollétében mástól kell várni a félpályás gólokat, próbálkozásokat.
Más lesz ez a szezon! Más, mert a nevek alapján- Barry, Santa Cruz, Adebayor, Tevez, Touré- lett egy jóval erősebb Manchester City. Az Arsenal nem erősödött, inkább csak gyengült, bár a fiatalok újra érettebbek lettek. A Manchester United sem költött túl sokat új szerzeményekre,- Valenciáért kellett a zsebbe nyúlni, Michael Owen ingyen érkezett-, mégis garantáltnak tűnik, hogy kiveszi részét a bajnoki címért folyó harcból. A Liverpool sem erősített túl sokat, Glenn Johnsonra így is kíváncsiak lehetünk, ahogy Alberto Aquilanira is. A Chelsea sem vitte túlzásba, mégis úgy tűnik, az új menedzser Carlo Ancellottival és Zsirkovval, valamint a nagy ászok megtartásával sokra hivatottak a londoniak.
Azt előzetesen nehéz megmondani, ki mennyit fog játszani a magyarok közül. Sajnos honfitársaink száma nem nőtt az angol élvonalban, de bízhatunk benne, hogy Halmosi Péter, Fülöp Márton és Gera Zoltán is rendszeresen játszik majd. Sőt, kis szerencsével már Németh Krisztiánért és Gulácsi Péterért is szoríthatunk.
Hétfőn az Eurosport2-n újra láthatták a tavalyi szezon legjobb mérkőzését. A pár hónapos szünet alatt el is felejti az ember, milyen hangulat, milyen iram van egy ilyen összecsapáson. Mert jók a felkészülési mérkőzések, meg néhány bajnokság is elkezdődött már, de azért az angol az igazi.

A bejegyzés trackback címe:

https://angolfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr241303914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása