Premier League

Premier League 5. forduló
2009. szeptember 12
15:00 Blackburn Rovers - Wolverhampton Wanderers
16:00 Liverpool - Burnley Anfield
15:00 Manchester City - Arsenal
15:00 Portsmouth - Bolton Wanderers
15:00 Stoke City - Chelsea
15:00 Sunderland - Hull City
15:00 Wigan Athletic - West Ham United
17:30 Tottenham Hotspur - Manchester United
2009.szeptember 13
12:00 Birmingham City - Aston Villa
16:15 Fulham - Everton

Friss topikok

  • Ronaldinho Gaúcho: A MU szerintem tök nagy hülyeséget csinált C. Ronaldo eladásával, de az még nagyobb hülyeség a rés... (2009.08.18. 14:32) BETYÁROK

Rovatok

Indafotó képek

Linkblog

Archívum

Korai csalódások

2009.08.22. 15:06 - Szat

Címkék: beharangozó

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Még csak másfél forduló telt el az angol bajnokságból, de már láthattuk kilátástalanul focizni, és veszíteni a Manchester Unitedet, Liverpoolt, Evertont és AstonVillát is. Ha most kellene a legjobb négy kilétére voksolni, akkor minden bizonnyal jelentősen nőne a Chelsea-t, Arsenalt, Manchester Cityt és Tottenhamet favorizálók köre.
 
De korai még az értékítélet, Arsene Wenger is egy maratonhoz hasonlította a bajnoki évadot, hát lássuk a végső cél tizenharmadánál mi változhat.
 
Például két rosszul kezdő csapat a Liverpool és az Aston Villa éppen egymás ellen javíthat. Bár a vörösöknek ez voltaképpen már a Stoke elleni 4:0-val sikerült. Közös kettejükben a védelem sok hiányzója, a hazaiaknál sérülés, a vendégeknél egyéb okok (visszavonulás, eladás) miatt. Rafa Benitez csapata mellett szól, hogy a Villa még csütörtökön is pályára lépett, és ki is kapott a Rapid Wientől az Európa Ligában.
 
Éppen itt, az EL-ben nyugtatta meg szurkolóit az Everton. David Moyes váratlant húzott és kihagyta a keretből az Arsenal ellen betliző Joleon Lescottot, csapata pedig kapott gól nélkül négyet rúgva, fél lábbal a csoportkörben érezheti magát. Az újonc Burnley otthonában azért már egy bizonyos Manchester United is pórul járt...
Újonctól kapott ki hétközben a Wigan is, amely nem tudta aprópénzre váltani az Aston Villa legyőzését, így tehát két javítani vágyó gárda találkozik majd, az Antonio Valenciát elhappoló címvédő érkezik ugyanis a DW stadionba.
 
A másik, újonctól leckét kapó csapat a Portsmouth volt, ahol a jelek továbbra sem afelé mutatnak, hogy jön majd az újabb FA kupa siker. Ráadásul az két meccsen nyolcat szerző Arsenal nem valószínű, hogy könyörületet gyakorol majd Paul Hart fiain.
A vérmes manchesteri szurkolók ugyanezt várják a Citytől is a Wolves ellen. Mindketten három ponttal állnak, de amíg a többiek hétközben bajnokiztak, Tevezék átruccantak Barcelonába, és a Nou Campban verték Európa legjobb klubcsapatát. Mi ez, ha nem önbizalomnövelés?
 
Hasonló ráférne a Hull Cityre is, amely ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta: vereségekkel. A Chelsea ellenit még be lehetett adagolni pozitívumként, de a Tottenham elleni ötöst már sokkal nehezebb megemészteni. De most a Bolton személyében hasonló kaliberű gárda jön, és ez már tényleg értékmérő lehet.
Ilyenre az eddig Hullt és Sunderlandet verő Chelsea-nek is szüksége van, és a Fulham ellen meg is kaphatja. A csütörtökön Amkar Perm-et verő hazaiaknak csak Andy Johnson sérülése miatt fájhat a feje.
 
Gianfranco Zolának viszont nem a sérülések, hanem a tulajdonosok nyomása okozhat fejfájást. A mindenképpen pénzt látni akaró izlandiak nem engedik előrelépni a Tottenham ellen készülő kalapácsosokat (második londoni rangadó), akiknek így lehet, hogy kulcsjátékosoktól kell majd megválniuk.
De lesz előzetesen kiesési rangadónak beharangozott találkozó is. Az újonc Birmingham a Stoke-ot fogadja, míg a Sunderland igazolhatja a Blackburn ellen, hogy a Chelsetől kapott hármas csak kisiklás volt.
 
A 3. forduló párosítása:
 
Szombat:
 

 

 
Vasárnap:
 
 
 
Fulham - Chelsea, Eurosport2, 17:00
 
Hétfő:
 
Liverpool - Aston Villa, Eurosport2, 21:00
 

A bejegyzés trackback címe:

https://angolfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr661330834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása