Premier League

Premier League 5. forduló
2009. szeptember 12
15:00 Blackburn Rovers - Wolverhampton Wanderers
16:00 Liverpool - Burnley Anfield
15:00 Manchester City - Arsenal
15:00 Portsmouth - Bolton Wanderers
15:00 Stoke City - Chelsea
15:00 Sunderland - Hull City
15:00 Wigan Athletic - West Ham United
17:30 Tottenham Hotspur - Manchester United
2009.szeptember 13
12:00 Birmingham City - Aston Villa
16:15 Fulham - Everton

Friss topikok

  • Ronaldinho Gaúcho: A MU szerintem tök nagy hülyeséget csinált C. Ronaldo eladásával, de az még nagyobb hülyeség a rés... (2009.08.18. 14:32) BETYÁROK

Rovatok

Indafotó képek

Linkblog

Archívum

FULHAM

2009.08.23. 12:04 - szédá

Címkék: fulham szezonelőzetes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felkészülés:

A minden idők legjobb bajnoki eredményét elérve hetedik, Európa Liga indulást érő helyen záró csapat júliusban Ausztráliában készült – és keresett némi pénzt a túrával. A folyamatosan fejlődő csapatjáték eredményeként a klub nem szenvedett vereséget július 8-a óta egyszer sem. Külön dicséretes, hogy mindezt úgy mondhatja el magáról az együttes, hogy a Premier League rajtjáig két Európa Liga selejtezőt is lejátszott – gyorsan hozzá téve, hogy a nem túl acélos litván FK Vetra ellen. Ami gondot jelenthet a Craven Cottage környékén félistenként tisztelt Roy Hodgson számára, az talán az, hogy a nyári igazolási piac malmában lassan őrölt a Fulham, így már a bajnokság megkezdését követően kell beépítenie jó néhány érkezőt.

 

Igazolások:

És akkor rögtön át is térhetünk a következő témákra, az újonnan érkezőkre. Nos, a Fulham esetében eleddig az a legnagyobb igazolás, hogy Brede Hangeland még mindig pályára lép az 5-ös számú fehér-fekete szerelésben. Az Arsenal által körüludvarolt 28 esztendős hátvéd sokak szerint a legfőbb letéteményese volt az elmúlt évi hetedik hely megszerzésének, így maradása több mint főnyeremény a csapat számára. Ráadásul egyre inkább elégedett lehet a keret megerősítésével is a norvég bekk – legalábbis ő maga erről nyilatkozott a napokban. Elsősorban Damien Duff, Björn Helge Riise – igen, a Roma hátvédjének, John Arne Riise-nek az öccse – valamint Johnathan Greening megszerzése teszi boldoggá mostanság. Mellettük az északír válogatott hátvédje, Stephen Kelly érkezett még a Birmingham Citytől, rá a sokat bizonytalankodó Aaron Hughes, Chris Baird duó helyettesítésekor számíthat majd a svájci tréner.

A távozók listáján kizárólag olyan nevek labdarúgók, akiknek Roy Hodgson érkezése óta még az epizódszerepnél is kevesebb jutott.

 

Érkezett:

Stephen Kelly (Birmingham City, Bosman-szabály) Bjørn Helge Riise (Lillestrøm SK) Damien Duff (Newcastle United), Johnathan Greening (West Bromwich Albion, egy évre kölcsönbe)

 

Távozók:

Moritz Volz , Collins John (KSV Roeselare), Leon Andreasen (Hannover 96, £2.5M) Olivier Dacourt (kölcsönszerződés vége) Julian Gray Giles Barnes (Derby County, kölcsönszerződés vége) Karim Laribi (Palermo),  (Sivasspor)Adrian Leijer (Melbourne Victory)

 

Esélyek:

Hasonló teljesítmény és mutatott játék várható, a csatárposzton leggyengébbnek tűnő csapattól. A védelem – Hangeland tényleges maradása esetén – idén is remekül zár majd, a középpálya Duff és Greening érkezésével – valamint Gera, Murphy, Dempsey és Etuhu jelenlétével – a Premier League középcsapatai közül kiemelkedő képességekkel bír. Ez még a Hodgson által favorizált, kevéssé ügyes Zamora szerepeltetését is ellensúlyozhatja, s persze sosem szabad elfeledni, hogy Andy Johnson több mint 10 millió fontot kellene hogy megháláljon, amiből eddig nem sokat láthattak a Cottagers szurkolói. Ha ő elkapná a fonalat és a sérülések is elkerülik a kulcsembereket, a hetedik hely csak az év végéig maradna a csapat történetének legjobb bajnoki helyezése.

 

Szerző: Rádonyi Kristóf

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angolfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr271332449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása