Premier League

Premier League 5. forduló
2009. szeptember 12
15:00 Blackburn Rovers - Wolverhampton Wanderers
16:00 Liverpool - Burnley Anfield
15:00 Manchester City - Arsenal
15:00 Portsmouth - Bolton Wanderers
15:00 Stoke City - Chelsea
15:00 Sunderland - Hull City
15:00 Wigan Athletic - West Ham United
17:30 Tottenham Hotspur - Manchester United
2009.szeptember 13
12:00 Birmingham City - Aston Villa
16:15 Fulham - Everton

Friss topikok

  • Ronaldinho Gaúcho: A MU szerintem tök nagy hülyeséget csinált C. Ronaldo eladásával, de az még nagyobb hülyeség a rés... (2009.08.18. 14:32) BETYÁROK

Rovatok

Indafotó képek

Linkblog

Archívum

MANCHESTER UNITED

2009.08.11. 23:05 - szédá

Címkék: manutd szezonelőzetes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felkészülés:

Megint egy hosszú szezonon van túl a Manchester United. Augusztus elején a Portsmouth elleni szuperkupa-döntővel kezdődött, és egészen a május végi Bajnokok Ligája fináléig tartott. A rövidke pihenő után Sir Alex tanítványai is vándoroltak jó sokat a világban, felkészülési és bemutató mérkőzéseket játszottak előbb Ázsiában, majd Németországban.

 
Az együttes veretlen maradt, hiszen a maláj válogatottat kétszer is legyőzte, de nyert az FC Szöul és a Hangzou Greentown ellen is. Az Audi-kupán sem szerepelt le, hiszen a Boca Juniorst 2-1-re verte, a Bayern Münchennel pedig 0-0-s döntetlent játszott a döntőben, ám utána büntetőkkel kikapott. Hazatérve a Valenciával szembeni 2-0-s siker is elismerésre méltó. A szezon első komoly meccsén, a Community Shielden aztán egy újabb döntetlen következett: a Chelsea elleni 2-2 után ezúttal elmaradt az ünneplés, Ryan Giggs és Patrice Evra is kihagyta a maga 11-esét.
 
Igazolások:
Neveket tekintve úgy tűnik, gyengült a Manchester United. Minden idők legmagasabb átigazolási összegéért elhagyta a csapatot Cristiano Ronaldo, míg Carlos Tevez a városi rivális Citynél kötött ki, miután nem felelt meg neki a klub által kínált szerződés. Aranylabdás nélkül azonban így sem maradtak a „vörös ördögök”, némi meglepetésre leigazolták az egykori liverpooli kedvenc Michael Owent. Rajta kívül érkezett még Antonio Valencia is, akinek nem lesz egyszerű feladata, neki kellene pótolnia a portugált, ám a szakemberek szerint képes lehet megoldani azt.
 
Távozott: Carlos Tevez (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Real Madrid,). Lee Martin (Ipswich Town), Rodrigo Possebon (Braga, kölcsön), Fraizer Campbell (Sunderland), Richard Eckersley (Burnley)
Esélyek:
Egy bajnoki címvédő mindig esélyes az első helyre. Nyáron a United megvált attól a szélsőjétől, aki nagyban hozzásegítette az együttest az elmúlt idők sikereihez. Cristiano Ronaldo góljait nem lesz egyszerű pótolni, mint ahogy Carlos Tevez fontos pillanatokban szerzett találatait sem. Michael Owen azonban jó igazolás lehet, ha a támadó nem sérül meg állandóan, Antonio Valencia pedig előzetesen nagy fogásnak tűnik. A dobogón minden valószínűség szerint újra megtaláljuk majd Sir Alex Ferguson együttesét, ahhoz azonban, hogy a bajnoki cím elsőszámú várományosa legyen talán kéne még szerezni legalább egy nagy nevet előre. Ugyanakkor eszünk ágában sincs vitatkozni a skóttal. Ha szerinte jó így a keret, akkor biztosan az lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://angolfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr461303920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása