Premier League

Premier League 5. forduló
2009. szeptember 12
15:00 Blackburn Rovers - Wolverhampton Wanderers
16:00 Liverpool - Burnley Anfield
15:00 Manchester City - Arsenal
15:00 Portsmouth - Bolton Wanderers
15:00 Stoke City - Chelsea
15:00 Sunderland - Hull City
15:00 Wigan Athletic - West Ham United
17:30 Tottenham Hotspur - Manchester United
2009.szeptember 13
12:00 Birmingham City - Aston Villa
16:15 Fulham - Everton

Friss topikok

  • Ronaldinho Gaúcho: A MU szerintem tök nagy hülyeséget csinált C. Ronaldo eladásával, de az még nagyobb hülyeség a rés... (2009.08.18. 14:32) BETYÁROK

Rovatok

Indafotó képek

Linkblog

Archívum

ARSENAL

2009.08.14. 18:05 - Szat

Címkék: szezonelőzetes

Felkészülés:

Egészen az utolsó próbameccsig minden prímán ment az Arsenal szakmai előmenetelében. Még a tavaly bevehetetlen várnak bizonyuló Rohonci úti katlanban is imponáló magabiztossággal nyertek, sőt, az Atletico Madrid és a Rangers kárára otthon tartották az Emirates kupát is.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A fiatalok Wilshere-től Vela-ig egyre többször bizonyították, hogy a következő év akár áttörést is hozhat a számukra.
Na de aztán a Valenciába már beletört a bicskájuk – pardon, az ágyújuk – a Mestallában, ami azért minden, csak nem túl bíztató a bajnoki start előtt. Hacsak nem az elrontott főpróba és a premier viszonyát megjósló közhelyre utalunk.
 
 
Igazolások:
Körülmények és elvek, a tyúk vagy a tojás esete. A jó Arsene mérnök úr emberemlékezet óta hangoztatja, hogy nem a drága sztárigazolások híve, ez ellentmondana elveinek. No meg az új stadion és a hiteltartozások miatt a klub pénztárcájának is.
Valószínűleg a versenyképességet szem előtt tartva, no meg azért, hogy 2005 után újra nyerjenek is valamit, Wenger is lerakná az arcátlanul nagy pénzt az asztalra egy-két világklasszisért, ha lenne neki. Így viszont sokkal jobban hangzik a csapatépítés örök mesterének ars poeticája. Már-már elismerően csettintünk, hogy megint megúszta mindössze 10 millió euróból – legalábbis eddig – az átigazolási időszakot, és ilyen bagóért is ki tudta fogni a „nagy halat”, a belga Vermaelent.
Még ha ő nem is akkora cápa, mint a távozó Touré, aki amellett, hogy a védelem oszlopa volt a londoniaknál, igazi jolly jokerként is használható. Nagyon fáj még a gólzsák Adebayor távozása, ráadásul őt egyelőre nem sikerült házon kívülről pótolni – bár a marokkói Chamakh érkezése valószínűsíthető.
 
Érkezett: Thomas Vermaelen (Ajax)
 
Távozott: Kolo Touré (Manchester City), Emmanuel Adebayor (Manchester City), Amaury Bischoff
 
Esélyek:
Sokkal közelebb a tűzhöz ezúttal sem lesz az Arsenal, ám arra mérget vehetünk, hogy a zseniális stratéga, Wenger megtalálja majd az új húzóembereket akár házon belül, igazolások nélkül is. Az viszont még nagyon fájhat az ágyúsoknak, hogy két afrikai kulcsemberüket nem csupán elvesztették, hanem eladásukkal épp egyik legnagyobb riválisukat, a City-t erősítették.
És még egy tényező! A világ legsérülékenyebb focistáinak álomtizenegyébe jó pár arsenalos bekerülne. Rosicky ugye újra kidőlt, Eduardonál sose lehet tudni, és szereti az orvosi rendelő illatát szagolgatni Van Persie és Fabregas is. Ez idén nem fog beleférni. Bármekkora zseni ugyanis Arshavin, minden meccsen még ő sem képes 4 gólt rúgni.
Ezzel a kerettel, és a feljövőben lévő, erősödő riválisokkal (lásd Tottenham, Aston Villa, Manchester City) számolva a maximum az Arsenal számára újra a negyedik hely, a BL selejtező lehet, és esetleg egy hazai kupagyőzelem. Legyen az FA, vagy Liga, a 4 éve éhező drukkerek biztosan el lesznek ragadtatva.

A bejegyzés trackback címe:

https://angolfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr221309734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása