Premier League

Premier League 5. forduló
2009. szeptember 12
15:00 Blackburn Rovers - Wolverhampton Wanderers
16:00 Liverpool - Burnley Anfield
15:00 Manchester City - Arsenal
15:00 Portsmouth - Bolton Wanderers
15:00 Stoke City - Chelsea
15:00 Sunderland - Hull City
15:00 Wigan Athletic - West Ham United
17:30 Tottenham Hotspur - Manchester United
2009.szeptember 13
12:00 Birmingham City - Aston Villa
16:15 Fulham - Everton

Friss topikok

  • Ronaldinho Gaúcho: A MU szerintem tök nagy hülyeséget csinált C. Ronaldo eladásával, de az még nagyobb hülyeség a rés... (2009.08.18. 14:32) BETYÁROK

Rovatok

Indafotó képek

Linkblog

Archívum

BETYÁROK

2009.08.14. 18:08 - Szat

Címkék: beharangozó

83 napot vártunk arra, hogy találkozzunk hármójukkal: a Manchester Cityvel, Tottenhammel és az Aston Villával. Ők lehetnek az előttünk álló angol bajnoki idény betyárai, akik mindent megtesznek majd, hogy az évek óta hatalmon lévők (Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal), a fennálló rendszer ellen tegyenek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A londoniaknak rögtön vasárnap komoly lehetőségük nyílhat erre, hiszen a Tottenham a Liverpoolt fogadja. Az ex-vörös Peter Crouch-csal megerősödött hazaiak tavaly is győztek otthon, ráadásul a többi nagy ellen is jól szerepeltek, és alig kaptak gólt (leszámítva az Old Trafford-i ötöst). Ez a meccs még túl korán jön Albero Aquilaninak, így feltehetően majd Lucas pótolja a Realhoz távozott Xabit. Elől pedig nem is lehet kérdés, hogy Gerrard-Torres kettős riogat majd, remélhetőleg egyre több Németh beállással.
Az új csapattengelyt, Toure-Barry-Adebayor-Tevez vásároló City Blackburnbe megy. Oda, ahol Mark Hughes sokkal nagyobb sikereket ért el, sokkal kevesebb pénzből. A nem éppen finomságukról elhíresült hazaiak pedig hangolnak rendesen, és csontzenét ígérnek a szerintük túlfizetett sztároknak.
 
Talán a Villára vár a legkönnyebb feladat. Bár a Wigan, noha évek óta tagja a Premier League-nek, inkább tartozik most a fekete ló kategóriába. Az új edzővel, Roberto Martinezzel készülő, az elmúlt fél évben csak játékosok eladásából több, mint 40 millió fontot (12milliárd forintot) kasszírozó kiscsapat sokak szerint a kiesésre, de akár a első tízre is esélyes lehet. Maradjunk annyiban, ha a Villa nem úgy játszik, mint február-március tájékán, akkor a három pont Birminghamben marad.
Na és akkor a többi nagyról. Az idény hivatalos nyitómérkőzésére a Stamford Bridge-n kerül sor. Carlo Ancelotti az ellen a Hull ellen készül győztes bemutatkozásra, amely tavaly értékes pontot hozott el innen.
Az Arsenal megszenvedhet az Everton ellen, főleg úgy, hogy sérülés miatt Fabianski, Djorou, Diaby, Rosicky, Nasri és Walcott sem játszhat a már korábban távozó Toure és Adebeyor mellett persze.
A címvédő újonccal találkozik, a Birminghamre vár az a csöppet sem irigylésre méltó feladat, hogy a „post-Ronaldo” korszakba lévő United ellen mutatkozzon be. A teher átkerült Rooney-ra, akitől 25 gólt várnak, a kapuban viszont biztosan nem a tavaly rekordokat döntögető Edwin Van der Sar áll majd.
A tavaly a lécet saját magának irdatlan magasra helyező Fulham a szétesés szélén álló Portsmouth kapta kezdésként. Gera Zoltánnak jó esélye van a kezdőbe kerülésre. Csakúgy, mint a Steve Bruce-szal pozitív változásokon áteső Sunderlandben Fülöp Mártonnak. Csapata kiegészülve Benttel, Canával és Cattermole-lal mostmár tényleg jó eséllyel pályázik egy nyugodt tavaszra, bár ehhez a Bolton tipusú csapatokat le kell győznie.
A végére maradtak az újoncok. Megint lesz egy Premier League debütáns: a tavalyi Hull és Stoke feljutás után, most a Burnley próbálja meg első PL idényében kiharcolni a bennmaradást. Elsőnek éppen a „nagybedobó” Stoke lesz az ellenfél, és ember legyen a talpán, aki megjósolja a végeredményt.
Nem könnyű a másodosztály bajnoka, a Wolves és a West Ham csatájára sem tippelni, főleg úgy, hogy Zola inkább csak eladott, nem vett a nyáron, és olyan alapembereknek is kifelé áll a szénája, mint Neill vagy Ashton.
 
Az első forduló párosítása:
 
Szombat, Augusztus 15.
 
13:45
Chelsea v Hull City
Stamford Bridge, London
 
 
16:00
Aston Villa v Wigan Athletic
Villa Park, Birmingham – Eurosport2
 
 
16:00
Blackburn Rovers v Manchester City
Ewood Park, Blackburn
 
 
16:00
Bolton Wanderers v Sunderland
Reebok Stadion, Bolton
 
 
16:00
Portsmouth v Fulham
Fratton Park, Portsmouth
 
 
16:00
Stoke City v Burnley
Britannia Stadion, Stoke-on-Trent
 
 
16:00
Wolverhampton Wanderers v West Ham
Molineux Stadion, Wolverhampton
 
 
18:30
Everton v Arsenal
Goodison Park, Liverpool - Eurosport2
 
 
 
 
Vasárnap, Augusztus 16.
 
14:30
Manchester United v Birmingham
 Old Trafford, Manchester – Eurosport2
 
 
17:00
Tottenham Hotspur v Liverpool
White Hart Lane, London
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angolfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr681309343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronaldinho Gaúcho 2009.08.18. 14:32:59

A MU szerintem tök nagy hülyeséget csinált C. Ronaldo eladásával, de az még nagyobb hülyeség a részükről, hogy nem vettek rendes játékost a helyükre. Valencia béna!
Legalább David Villát, Fernando Torrest, Lionel Messit, vagy Ronaldinhot kellett volna venni, ha pótolni akarják Ronaldo helyét.
süti beállítások módosítása