Premier League

Premier League 5. forduló
2009. szeptember 12
15:00 Blackburn Rovers - Wolverhampton Wanderers
16:00 Liverpool - Burnley Anfield
15:00 Manchester City - Arsenal
15:00 Portsmouth - Bolton Wanderers
15:00 Stoke City - Chelsea
15:00 Sunderland - Hull City
15:00 Wigan Athletic - West Ham United
17:30 Tottenham Hotspur - Manchester United
2009.szeptember 13
12:00 Birmingham City - Aston Villa
16:15 Fulham - Everton

Friss topikok

  • Ronaldinho Gaúcho: A MU szerintem tök nagy hülyeséget csinált C. Ronaldo eladásával, de az még nagyobb hülyeség a rés... (2009.08.18. 14:32) BETYÁROK

Rovatok

Indafotó képek

Linkblog

Archívum

EVERTON

2009.08.14. 17:53 - Szat

Címkék: szezonelőzetes

Felkészülés:

Kiegyensúlyozottság és erő. Ezen jelszavak mentén az Everton, a Premier League legmagasabban jegyzett klasszikus brit stílusú csapata szinte kibérelte magának az ötödik helyet az elmúlt években. Ráadásul ezért is szinte eret vágtak magukon a liverpooli kék-fehérek, úgy tűnik nekik nemigen vezet út innen felfelé.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
David Moyes gárdája a nyáron sem hazudtolta meg önmagát. Észak-Amerikában járva és odahaza sem produkáltak rendkívüli eredményeket az edzőmeccseken. Egy győzelem itt, egy vereség ott, mind viselhető eredmény. Közben a komoly ellenfelek ellen sohasem rúgtak, viszont nem is kaptak 2 gólnál többet. Úgy tűnik, a kiegyensúlyozottság most is meg lesz. De mi a helyzet az erővel?
 
 
Igazolások:
Az erő náluk az állandóságban rejlik. Tavaly szakmailag nagyon bejött a 15 millió fontos klubrekord-igazolás, a belga Fellaini, aki az év csapatában is helyet kapott, és sokak szerint az év újonca volt a bajnokságban. Az ára viszont igencsak fájt a klubnak, úgyhogy idén szolidabb politikát folytattak a játékospiacon. Inkább az értékek megtartására koncentráltak, és úgy fest, sikerrel is jártak e téren. Például az Arsenallal ellentétben az Everton képes volt nemet mondani a Manchester City millióira, és megőrízte (legalábbis eddig) két válogatott védőjét, a hátsó alakzat pilléreit: Phil Jagielkát és Joleon Lescottot.
Nem marasztalták viszont Lars Jacobsent, Nuno Valentét és Andy van der Meydét, így velük kevesebb lett a keret. Érkezett ugyanakkor a reményteljes Shkodran Mustafi Hamburgból, és maradt a Manchester City kölcsönjátékosa, a brazil Jo, aki tovább győzködheti Moyest a nélkülözhetetlenségéről.
 
Érkezett:
Shkodran Mustafi (HSV), Anton Peterlin (Ventura County Fusion), Jo (Manchester City, kölcsön)
 
Távozott:
Lars Jacobsen (Blackburn Rovers),  Nuno Valente, Andy van der Meyde
 
Esélyek: Az Everton egy-két fiatal játékosának természetes fejlődése benne van a pakliban, de összességében aligha lesz képes a csapat sokkal többre, mint az elmúlt években. Az a teljesítmény viszont ezúttal nem viszi fel őket a táblázat első negyedébe, keményen kell harcolniuk a nemzetközi kupás helyért. Újabb FA kupa finálé most nincs benne, bár önbizalom dolgában remekül állnak, és számos játékosuk meríthet extra motivációt a közelgő vébé kapcsán (Howard, Lescott, Jagielka, Yobo, Cahill, Pienaar, Yakubu stb.), szóval akár jól is elsülhet a dolog.
A végső jóslat azonban: az erőfoci és a pontrúgások, beívelések ezúttal 6.-8. helyet hoznak az Evertonnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://angolfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr851309718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása