Premier League

Premier League 5. forduló
2009. szeptember 12
15:00 Blackburn Rovers - Wolverhampton Wanderers
16:00 Liverpool - Burnley Anfield
15:00 Manchester City - Arsenal
15:00 Portsmouth - Bolton Wanderers
15:00 Stoke City - Chelsea
15:00 Sunderland - Hull City
15:00 Wigan Athletic - West Ham United
17:30 Tottenham Hotspur - Manchester United
2009.szeptember 13
12:00 Birmingham City - Aston Villa
16:15 Fulham - Everton

Friss topikok

  • Ronaldinho Gaúcho: A MU szerintem tök nagy hülyeséget csinált C. Ronaldo eladásával, de az még nagyobb hülyeség a rés... (2009.08.18. 14:32) BETYÁROK

Rovatok

Indafotó képek

Linkblog

Archívum

Liverpool

2009.08.25. 10:57 - ginobili

Címkék: liverpool szezonelőzetes

Felkészülés:

Az egyre túlérettebb, lassan húsz esztendeje érlelődő bajnoki ambíciókhoz képest csak egy szóval lehet jellemezni a Pool nyári teljesítményét: gyatra. Ha Szingapúr, illetve a norvég Lyn ellen nem sikerült volna barátságos meccset szervezni, a csapat nyeretlen maradt volna a nyár folyamán, ráadásul a másik öt találkozón összesen két gólt hoztak össze Rafa Benitez emberei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Némileg enyhíti a helyzet súlyát, hogy a spanyol mester többnyire az ifjoncokat játszatta ezen mérkőzéseken, a sztárok, a nagyágyúk keveset szerepeltek. Csak éppen ebből következik, hogy a húzóembereknek idő kell majd a formába lendüléshez, míg a második sor korántsem olyan ütőképes.

Mindezek tükrében igen keserves szezonkezdet elé néznek a vörösök, és nagy kérdés, mikorra találnak istenigazából magukra.

 

Igazolások:

A Premier League időszakában soha nem járt oly közel a bajnoki címhez a Liverpool, mint tavaly (csak 7 ponttal maradt le róla), így számítani lehetett az értékek megőrzésére, és egy-két erősítésre az utolsó lépcsőfok megtételéhez. Ehhez képest: fontos távozók mellet minőségi „nettó” nyereség csak a jobbhátvéd posztjára érkezett Glen Johnson személyében (aki jobb, mint a távozó Arbeloa). A rendkívül sérülékeny Aquilani aligha tud olyan stabil oszloppá válni, mint a távozó Xabi Alonso, aki tavaly kezdőként nem volt részese vereségnek Liverpoolban. Az örökifjú Hyppiat pótló görög Kyrgiakos pedig soha nem játszott még ilyen nagy csapatban, így kicsit lutri.

 

Érkezett:

Alberto Aquilani (Roma), Glen Johnson (Portsmouth), Sotirios Kyrgiakos (AEK Athén), Chris Mavinga (Paris St Germain), Stephen Sama (Borussia Dortmund)

 

Távozott:

Xabi Alonso (Real Madrid), Sebastian Leto (Panathinaikos), Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Sami Hyppia (Bayer Leverkusen), Jermaine Pennant (Real Zaragoza)

 

Esélyek:

Visszafogott és veszteségpótló aktivitás a játékospiacon, közben gyengén sikerült felkészülés, rossz eredmények. Nem sok minden szól a Liverpoolnál oly régóta vágyott bajnoki cím mellett. Igaz, a közvetlen riválisok sem erősödtek, sőt, de ezzel együtt nehéz elképzelni a bajnoki aranyat a Pooltól, amelynek továbbra is a kiegyensúlyozottság terén vannak gondjai a bajnoki versenyfutásban. És pláne lehetnek úgy, hogy az eddig második vonalnak titulált csapatok köre – Tottenham, Manchester City, Aston Villa – jelentősen előrelépett.

Pluszban ott van még az évek óta érezhető Gerrard-függőség, a kapitány sérülése, rosszabb formája esetén Xabi Alonso hiányában nehéz lesz betömni a lyukat.   

Mivel a magyar titkosfegyvereket Benitez valószínűleg idén is a raktárban tartja, nem jósolunk nekik előrelépést: 3. – 4. hely.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angolfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr641336777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása