Premier League

Premier League 5. forduló
2009. szeptember 12
15:00 Blackburn Rovers - Wolverhampton Wanderers
16:00 Liverpool - Burnley Anfield
15:00 Manchester City - Arsenal
15:00 Portsmouth - Bolton Wanderers
15:00 Stoke City - Chelsea
15:00 Sunderland - Hull City
15:00 Wigan Athletic - West Ham United
17:30 Tottenham Hotspur - Manchester United
2009.szeptember 13
12:00 Birmingham City - Aston Villa
16:15 Fulham - Everton

Friss topikok

  • Ronaldinho Gaúcho: A MU szerintem tök nagy hülyeséget csinált C. Ronaldo eladásával, de az még nagyobb hülyeség a rés... (2009.08.18. 14:32) BETYÁROK

Rovatok

Indafotó képek

Linkblog

Archívum

HIBÁTLANOK

2009.08.28. 15:43 - Szat

Az angol bajnokságban még négy csapat áll százszázalékos mutatóval, és közülük háromnak jó esélye van arra, hogy még két hétig hibátlan legyen.
Kezdjük a londoniakkal: a Tottenham egy sikerrel megvívott Liga kupa találkozó után az újonc Birminghamet fogadja. Az eddig három győzelemmel (Liverpool, Hull, West Ham) álló gárda számára papíron az eddigi legkönnyebb ellenfél következik. Gondot csak az okozhat, hogy Gomes kapus nem játszhat, így Cudicini áll majd a kapu előtt, és arra sem árt figyelni, hogy a vendégek védekezése cseppet sem romlott a sok sérült, és nívósabb ellenfelek ellenére sem tavaly óta. Eleddig csak a címvédő Manchester United tudta bevenni Paul Hart kapuját.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Chelsea is otthon játszik, és szintúgy egy újonc ellen. Méghozzá a legnagyobb meglepetéseket szolgáltató Burnley lesz az ellenfél. A Man Utd és az Everton legyőzése nagy fegyvertény volt, de idegenben még nem lőtt gólt Owen Coyle legénysége, ráadásul a londoniak nagyot pihentek a héten, és csak a BL sorsolás okozhatott egy kis izgalmat számukra.
 
A harmadik tökéletes mérlegre aspiráló csapat a Manchester City. Itt is egy könnyű ellenfél, a totális zűrzavarban leledző Portsmouth következik. A déliektől a legújabb távozó, a védelem oszlopa, Sylvain Distin, aki az Evertont választotta. Vele már 6-ra nőtt a tavalyi alapcsapatból elvesztett játékosok száma: Distin, Campbell, Johnson, Davis, Defoe, Crouch. Sőt, egy éve még velük is kapott egy hatost a Portmouth a manchesteri stadionban, mi lesz vajon nelkülük?
 
Az Arsenaltól nagy bravúr kell az újabb győzelemhez. Két olyan csapat találkozik majd az Old Traffordon, amely erősen szorította Fortuna istennő kezét csütörtökön, és finoman szólva könnyű BL csoportba került. Az Ágyúsok 2009-ben a bajnokságban még veretlenek idegenben, és az eddig nem túl meggyőző United ellen is jó eséllyel pályáznak ennek a sorozatnak a meghosszabbítására.
 
Szerencsés esetben akár a Sunderland is a tabella élére ugorhat. Ehhez mindenekelőtt le kell győznie idegenben a Stoke-ot, ami cseppet sem könnyű feladat. Tavaly igazi erődítménnyé vált a Britannia, ahol 10 bajnokit is megnyert a Stoke. És most már vonzóvá vált az együttes, amit mi sem bizonyít jobban, mint, hogy a német Huth és a török válogatott Tuncay is oda tart. A vendégeknél kétséges a kisebb sérüléssel bajlódó Fülöp Márton játéka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Van viszont aki még csak az első pontjaiért küzd. Meglepetésre ilyen az Európa Liga csoportkörébe jutó Everton is. David Moyes-ék ellenfele a Wigan lesz, és Lescott eladása, illetve Bilyaletdinov és Distin érkezése talán hoz egy kis nyugalmat a tavalyi ötödik helyezetthez.
 
Nyugalom ugyan van, de a pontok nem igazán akarnak jönni a Boltonnál, és a Liverpool ellen erre nincs is vajmi sok remény. A szeptember 16-ai Debrecen elleni BL-meccs „árnyékában” mi is kettőzött figyelemmel leshetjük, hogy milyen formában is vannak a már tavalyi vereség-mennyiséggel rendelkező vörösök.
 
A Blackburn mindenesetre rosszban, és a Salgado-Chimbonda kettős sem biztos, hogy sokat javít majd a gárdán. Igaz a West Ham sem tudott, csak az olasz másodosztályban vitézkedő csatárral, Diamantival erősíteni.
 
Lesz még egy teljesen kétarcú Aston Villa (Liverpool verés után Európa Liga kiesés) Fulham meccs. És a Wolverhampton is megpróbálja összehozni első hazai sikerét a lassan magára találó Hull ellen a negyedik fordulóban.

A bejegyzés trackback címe:

https://angolfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr561344384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása