Premier League

Premier League 5. forduló
2009. szeptember 12
15:00 Blackburn Rovers - Wolverhampton Wanderers
16:00 Liverpool - Burnley Anfield
15:00 Manchester City - Arsenal
15:00 Portsmouth - Bolton Wanderers
15:00 Stoke City - Chelsea
15:00 Sunderland - Hull City
15:00 Wigan Athletic - West Ham United
17:30 Tottenham Hotspur - Manchester United
2009.szeptember 13
12:00 Birmingham City - Aston Villa
16:15 Fulham - Everton

Friss topikok

  • Ronaldinho Gaúcho: A MU szerintem tök nagy hülyeséget csinált C. Ronaldo eladásával, de az még nagyobb hülyeség a rés... (2009.08.18. 14:32) BETYÁROK

Rovatok

Indafotó képek

Linkblog

Archívum

HIBÁTLANOK

2009.08.28. 15:43 - Szat

Az angol bajnokságban még négy csapat áll százszázalékos mutatóval, és közülük háromnak jó esélye van arra, hogy még két hétig hibátlan legyen.
Kezdjük a londoniakkal: a Tottenham egy sikerrel megvívott Liga kupa találkozó után az újonc Birminghamet fogadja. Az eddig három győzelemmel (Liverpool, Hull, West Ham) álló gárda számára papíron az eddigi legkönnyebb ellenfél következik. Gondot csak az okozhat, hogy Gomes kapus nem játszhat, így Cudicini áll majd a kapu előtt, és arra sem árt figyelni, hogy a vendégek védekezése cseppet sem romlott a sok sérült, és nívósabb ellenfelek ellenére sem tavaly óta. Eleddig csak a címvédő Manchester United tudta bevenni Paul Hart kapuját.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MANCHESTER CITY

2009.08.26. 14:16 - Szat

Címkék: man city szezonelőzetes

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felkészülés:
Hogy ki érkezik még?, ez dominált a csapat nyári időszakában. Az Abramovic Chelsea átvétel óta nem erősödött ennyire egy gárda sem pár hónap alatt.

Beragadt a Liverpool!

2009.08.25. 12:10 - szédá

Címkék: összefoglaló

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az angol labdarúgó Premier League harmadik fordulójában is akadt meglepetés.

Liverpool

2009.08.25. 10:57 - ginobili

Címkék: liverpool szezonelőzetes

Felkészülés:

Az egyre túlérettebb, lassan húsz esztendeje érlelődő bajnoki ambíciókhoz képest csak egy szóval lehet jellemezni a Pool nyári teljesítményét: gyatra. Ha Szingapúr, illetve a norvég Lyn ellen nem sikerült volna barátságos meccset szervezni, a csapat nyeretlen maradt volna a nyár folyamán, ráadásul a másik öt találkozón összesen két gólt hoztak össze Rafa Benitez emberei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FULHAM

2009.08.23. 12:04 - szédá

Címkék: fulham szezonelőzetes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felkészülés:

A minden idők legjobb bajnoki eredményét elérve hetedik, Európa Liga indulást érő helyen záró csapat júliusban Ausztráliában készült – és keresett némi pénzt a túrával. A folyamatosan fejlődő csapatjáték eredményeként a klub nem szenvedett vereséget július 8-a óta egyszer sem.

Korai csalódások

2009.08.22. 15:06 - Szat

Címkék: beharangozó

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Még csak másfél forduló telt el az angol bajnokságból, de már láthattuk kilátástalanul focizni, és veszíteni a Manchester Unitedet, Liverpoolt, Evertont és AstonVillát is. Ha most kellene a legjobb négy kilétére voksolni, akkor minden bizonnyal jelentősen nőne a Chelsea-t, Arsenalt, Manchester Cityt és Tottenhamet favorizálók köre.
 

PORTSMOUTH

2009.08.22. 11:40 - szédá

Címkék: portsmouth szezonelőzetes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felkészülés:

Bizonytalanság. Ennyivel is össze lehetne foglalni a déliek előző három hónapját. Az előző szezonban 14. helyen végző együttesnél az elején örültek, hogy nem ért véget a Premier League-kaland, ám igencsak át kellett értékelni a csapat helyzetét, nagyot fordult a világ a klubbal, amely egy évvel korábban még története legnagyobb sikerét elérve az FA-kupát emelhette a magasba.

Sunderland

2009.08.18. 19:07 - ginobili

Címkék: sunderland szezonelőzetes

 Felkészülés:

A reméltnél nehezebben sikerült kivívni a bentmaradást az előző idényben, talán a házon belüli hatalmi harcok áldozatául esett kicsit a csapat is, amely azért talán többre volt hivatott, mint a 16. hely. Feljebb is vágynak, úgyhogy ennek reményében vágtak neki a hosszú és sikeres felkészülésnek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BETYÁROK

2009.08.14. 18:08 - Szat

Címkék: beharangozó

83 napot vártunk arra, hogy találkozzunk hármójukkal: a Manchester Cityvel, Tottenhammel és az Aston Villával. Ők lehetnek az előttünk álló angol bajnoki idény betyárai, akik mindent megtesznek majd, hogy az évek óta hatalmon lévők (Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal), a fennálló rendszer ellen tegyenek.

ARSENAL

2009.08.14. 18:05 - Szat

Címkék: szezonelőzetes

Felkészülés:

Egészen az utolsó próbameccsig minden prímán ment az Arsenal szakmai előmenetelében. Még a tavaly bevehetetlen várnak bizonyuló Rohonci úti katlanban is imponáló magabiztossággal nyertek, sőt, az Atletico Madrid és a Rangers kárára otthon tartották az Emirates kupát is.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EVERTON

2009.08.14. 17:53 - Szat

Címkék: szezonelőzetes

Felkészülés:

Kiegyensúlyozottság és erő. Ezen jelszavak mentén az Everton, a Premier League legmagasabban jegyzett klasszikus brit stílusú csapata szinte kibérelte magának az ötödik helyet az elmúlt években. Ráadásul ezért is szinte eret vágtak magukon a liverpooli kék-fehérek, úgy tűnik nekik nemigen vezet út innen felfelé.

ASTON VILLA

2009.08.12. 15:12 - Szat

Címkék: szezonelőzetes astonvilla

Felkészülés:

Egy hónappal később kezdhette a felkészülést az Aston Villa, mint tavaly, ebből következik, hogy egy hónappal frissebbek lehetnek a játékosai, de vajon így tovább bírják majd?
Ez lehet a fő kérdés a tavaly már július közepén nemzetközi meccset játszó, de február-március tájékán látványosan kipukkanó birminghami csapatnál. A barátságos meccsek remekül sikerültek: győzelem a Béke kupán, megszerzett Porto, Juventus, Fiorentina skalp, ez pedig csak jó idénykezdetet jelenthet. De a még mindig az egyik legszűkebb kerettel dolgozó Martin O’Neillnél az elmúlt években sem a rajttal volt a fő gond…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

WIGAN

2009.08.12. 14:58 - Szat

Címkék: wigan szezonelőzetes

Felkészülés:

Újra összeállt a három amigo, akik a kilencvenes évek közepén a negyedosztályból elindították a Wigan foci-forradalmát. A első három spanyol, aki az FA kupában pályára lépett, azóta persze már visszavonult, de egy barátságos meccs keretében együtt pózolt a JJB stadionban. Az apropót pedig nem más jelentette, mint az, hogy egyikük, Roberto Martinez lett a csapat menedzsere. Az pedig, hogy a tulajdonos Dave Whelan egy, a csapathoz kötődő, de komolyabb játékos és edző-múlt nélküli menedzsert választott, bátor és egyben szimpatikus döntésnek tűnik.
 

Ecuadorean national football players Pablo Palacios (right) and Antonio Valencia

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HULL CITY

2009.08.11. 23:21 - szédá

Címkék: hull szezonelőzetes

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felkészülés:
Ha jót akartak a csapatnál, akkor mindent ugyanúgy csináltak, mint egy évvel ezelőtt, hiszen a Hull rajtja tavaly káprázatos volt, ám a szezon második felében jött a visszaesés.

CHELSEA

2009.08.11. 23:17 - szédá

Címkék: chelsea szezonelőzetes

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felkészülés:
Az ismerkedés és a kétségek jegyében. Új menedzserrel, Carlo Ancelottival vágott neki az új szezonnak a Chelsea. A londoniak az előző szezonban az FA-kupa megnyerésével vigasztalódtak, és búcsúztak egyben Guus Hiddinktől.

BIRMINGHAM CITY

2009.08.11. 23:12 - szédá

Címkék: birmingham szezonelőzetes

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Felkészülés:
Az első napok még az ünneplés jegyében teltek, hiszen a Birmingham City, a Premier League egyik igazi jojózós csapata a Championshipben elért második helyének köszönhetően lett ismét tagja az élvonalnak.

MANCHESTER UNITED

2009.08.11. 23:05 - szédá

Címkék: manutd szezonelőzetes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felkészülés:

Megint egy hosszú szezonon van túl a Manchester United. Augusztus elején a Portsmouth elleni szuperkupa-döntővel kezdődött, és egészen a május végi Bajnokok Ligája fináléig tartott. A rövidke pihenő után Sir Alex tanítványai is vándoroltak jó sokat a világban, felkészülési és bemutató mérkőzéseket játszottak előbb Ázsiában, majd Németországban.

Kezdődik

2009.08.11. 23:01 - szédá

 
Augusztus 15-én rajtol a világ legerősebb labdarúgó-bajnoksága, a Premier Leauge. Mostantól nem csak az Eurosport2-n, hanem itt, az angolfoci.blog.hu-n is figyelemmel kísérhetik a világ legjobb bajnokságának történéseit.