Premier League

Premier League 5. forduló
2009. szeptember 12
15:00 Blackburn Rovers - Wolverhampton Wanderers
16:00 Liverpool - Burnley Anfield
15:00 Manchester City - Arsenal
15:00 Portsmouth - Bolton Wanderers
15:00 Stoke City - Chelsea
15:00 Sunderland - Hull City
15:00 Wigan Athletic - West Ham United
17:30 Tottenham Hotspur - Manchester United
2009.szeptember 13
12:00 Birmingham City - Aston Villa
16:15 Fulham - Everton

Friss topikok

  • Ronaldinho Gaúcho: A MU szerintem tök nagy hülyeséget csinált C. Ronaldo eladásával, de az még nagyobb hülyeség a rés... (2009.08.18. 14:32) BETYÁROK

Rovatok

Indafotó képek

Linkblog

Archívum

Beragadt a Liverpool!

2009.08.25. 12:10 - szédá

Címkék: összefoglaló

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az angol labdarúgó Premier League harmadik fordulójában is akadt meglepetés.

 

Az erőviszonyokról reálisan csupán a tízedik fordulót követően nyilatkozhatunk.”- fogalmazott Arsene Wenger, csapata Portsmouth elleni mérkőzését megelőzően. A francia továbbra is tagadja, hogy az Arsenalnak bajnoki ambíciói lennének, pedig a kezdés igencsak mesésen sikeredett. Egy héttel ezelőtt az Everton otthonában nyertek 6-1-re, a hétközi glasgow-i sikert követően ezúttal hazai pályán is bemutatkoztak a nyáron Adebayortól és Tourétól is megváló „ágyúsok”. A távozókat szépen lassan el is felejtik, hiszen nékülük is könnyedén hozták meccsüket a déliek ellen. Abou Diaby például három percen belül két gólt is szerzett pályafutása 100. mérkőzésén a londoniak mezében, de William Gallas is összeügyeskedte a már-már szokásos találatát, a csereként beállt Aaron Ramsey pedig korát meghazudtolva olyan elegánsan passzolt James kapujába, mintha már legalább százszor megtette volna, pedig először volt eredményes Premier League-mérkőzésen. A Portsmouth ellenben közel sem emlékeztetett mondjuk a másfél évvel ezelőtti ömagára, nagy baj is lehet még ebből.

Négynél is többször volt eredményes a Manchester United. A szerdán az újonc Burnley-től meglepő vereséget szenvedő címvédő gépezete itt is nehezen indult be, ezúttal azonban felpörgött, a második félidőben már hengereltek Sir Alex Ferguson tanítványai, akik közül Wayne Rooney pályafutása századik és százegyedik, míg Michael Owen legelső gólját szerezte tétmérkőzésen a „vörös ördögök” színeiben. A végeredmény 5-0 lett, de a Wigan még így is jobb gárdának tűnik, mint a 2008-as FA-kupa győztes.

A másik manchesteri együttes sem hibázott, a helyzetkihasználásán azonban volna mit javítani. Mark Hughes gárdája 1-0-ra nyert az újonc Wolverhamptonnal szemben, ám volt olyan pillanat, amikor csak a keresztléc mentette meg. Mark Hughes a három ponton kívül két dolognak örülhet: egyrészt a támadói úgy tűnik, egész gyorsan egymásra találtak,- ezúttal Carlos Tevez adta a gólpasszt Adebayornak,- az Everton pedig beadta a derekát, 22millió fontért hajlandó volt megválni Joleon Lescottól, ráadásul a rutinos Sylvinho is égszínkékbe öltözik. Úgy tűnik, „újgazdagék” tényleg beleerősítettek, egy ilyen kerettel már reálisan lehet beszélni a legjobb négy közé kerülésről, apró gond, hogy ezt másik öt csapat esetében szintén el lehet mondani.

Nem tartozik ezek közé a Sunderland, ettől függetlenül Steve Bruce-ék is jól igazoltak. Eddig Darren Bent vitte hátán a csapatát, ezúttal a tavalyi házi gólkirály, Kenwyne Jones volt elemében, az ő duplájának köszönhetően sikerült fordítaniuk az észak-keletieknek a Blackburnnel szemben. Valami azt súgja, Fülöp Mártonéknak ezúttal nem lesznek kiesési gondjaik.

A Hullnak ellenben lehetnek, annak ellenére, hogy Phil Brown gárdája megszerezte az első hazai bajnoki győzelmét a 2009-es naptári évben. Ehhez kellett a két új igazolás is, Jozy Altidore-t pénteken Londonból helikopterrel vitték Hullba, ahol edzett egy kicsit, majd aludt 14 órát, hogy másnap remek gólpasszt adjon Ghilasnak. A szenvedő fél a Bolton volt, amely újra 1-0-ra kapott ki.

A KC Stadionban legalább egy gólt láthattak a nézők, Birminghamben még ennyit sem. A Stoke vendégjátéka nem bővelkedett helyzetekben, így igazságosnak mondható a 0-0-s döntetlen. Mindkét csapat jól rajtolt viszonylag, a három meccsen szerzett négy pont a gyenge kezdés kategóriába,- egy bent maradást célul kitűző alakulat esetében- biztosan nem sorolható.

Vasárnap három meccset rendeztek, a legkomolyabb meglepetést pedig a Burnley szállította. A tavaly is nagyon gyengén kezdő, a szezont mégis ötödik helyen befejező Everton nem akar változtatni a „bevált módszeren”, ezúttal 1-0-ra kapott ki. 2005 óta most először fordult elő, hogy David Moyes legényeit egy újonc múlta felül, ehhez az is kellett, hogy Michael Carrick szerdai produkciója után most Louis Saha hagyjon ki egy 11-est a Turf Mooron.

A hét utolsó napján lépett pályára a fordulót megelőzően listavezető duó, ráadásul mindkettőre londoni rangadó várt. A Chelsea pár kilométert utazott a Craven Cottage-ig, ahol meggyőző, könnyed sikert aratott a Gera Zoltánnal a kezdőcsapatban pályára lépő Fulhammel szemben. A 2-0-s győzelemből a támadók vették ki részüket, az első gólnál Anelka adott gólpasszt Drogbának, a másodiknál fordított volt a szereposztás. Úgy tűnik, Carlo Ancelotti jó választás volt, persze egy évvel ezelőtt Scolarival is futott a szekér egy ideig…

A Tottenham a kékek sikere ellenére is az élen maradt, hiszen Harry Redknapp fiai is nyerni tudtak, méghozzá a West Ham otthonában. Kellett ehhez Carlton Cole is, aki bár vezetéshez juttatta csapatát a második félidő elején, öt perccel később már kihagyhatatlan helyzetbe hozta Jermain Defoe-t. Az angol válogatott támadója hétközi mesterhármasa után ezúttal is betalált, a győzelmet jelentő gólt pedig Aaron Lennon jegyezte.

A játéknap utolsó mérkőzését az Anfielden játszották. A Liverpool az első fordulóban elszenvedett vereségét követően a Stoke-nak egy négyest rúgott, most azonban nem bírt a szezont egy Wigan elleni 0-2-vel kezdő Aston Villával, amely 3-1-re nyert, megszakítva ezzel a „vörösök” 31 meccses hazai veretlen sorozatát bajnoki mérkőzéseken.

Folytatás szombaton és vasárnap, újabb négy mérkőzést láthatnak ÉLŐben az Eurosport2-n, többek között a Manchester United – Arsenal rangadót! Ilyen kezdés után hiba lenne kihagyni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angolfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr101336963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása